d6 dekksoffiser klasse 6 kombinert e-læring/klasserom

Kurs for Dekksoffiser kompetansesertifikat klasse 6 (D6) i henhold til Forskrift om kvalifikasjoner og sertifikater for sjøfolk §23a og tilhørende emneplan fra Sjøfartsdirektoratet.

Vårt D6 Dekksoffiser klasse 6 kurs er et kombinasjonskurs bestående av e-læring og 7 dager i klasserom. 

Påmelding må skje før påmeldingsfrist, det blir en felles oppstart over Teams sammen med instruktør før du får tilgang til e-læringen på STQ Training Portal. E-læringen går du gjennom på egenhånd før oppmøte til klasseromsundervisningen, en instruktør vil være tilgjengelig under hele opplæringsløpet dersom du skulle ha spørsmål rundt noe.

I vår klasseromsundervisning får du også prøve enkelte av emnene vi går igjennom i teorien som praktisk tilnærming i vår bro simulator.

I klasseromsundervisningen på 7 dager hvor du møter hos oss er en av dagene en lang båt-dag med praksis, ta med varme klær for denne dagen. Det bør beregnes ca 3-4 uker på å gjennomføre e-læringsdelen av teorien før oppmøte til klasseromsundervisning . E-læringen er beregnet til 110 timer totalt.

 

De som har D5L eller fiskeskippersertifikatet klasse C  kan benytte seg av en overgangsordning som er gyldig frem til 31.12.2023. Her er en visuell fremstilling på de ulike veier frem til et D6 sertifikat avhengig av om du har:

  • D5L sertifikat (fritidsskipper sertifikat) og evt. 12 mnd fartstid på næringsfartøy over 8 meter
  • Ingen tidligere sertifikat men ønsker å ta et D6 sertifikat gjennom et opplæringsløp med kombinert e-læring/klasseromskurs.
 

Eksamener gjennomfører du når du er her på klasseromsundervisning.
Oversikt over eksamener:

  • Navigasjon eksamen (3 timer)
  • Navigasjonshjelpemidler eksamen (1,5 time)
  • Sjøveisregler og brovakthold eksamen (1,5 time)
  • Stabilitet eksamen (3 timer)
  • Operasjonell ledelse eksamen (1,5 time)
  • Teknologi / motorlære eksamen (1,5 time)

Dersom man skal være skipsfører på arbeidsbåt med lengde under 24 meter og skal delta i ankerhåndtering og slep – eller løfteoperasjoner, er det tilleggskrav til D6 sertifikatet. Fra 1/1-2024 blir det krav om kurs for dette.

Vi tilbyr tilleggsemnet «Løfteoperasjoner» som e-læringskurs.

Viktig informasjon
Prisen gjelder for kombinert e-læring/klasserom kurs. Det koster ekstra dersom du ønsker å ta tilleggsemner, og/eller praktisk prøve hos oss. 

Vi holder åpne kurs på vårt kurssenter i Fosnavåg, på Sunnmøre. Er det flere i bedriften som har behov for samme opplæring tilbyr vi også bedriftsinterne kurs og kan sende instruktør til dere. Vi holder generelt kurs i hele Møre og Romsdal, men kan også reise til resten av landet ved behov.

STQ AS er godkjent opplæringsbedrift av Sjøfartsdirektoratet og sertifisert av DNV GL.

Praktisk informasjoN

Overnatting
Ved kurs i Fosnavåg har STQ hotellavtale med Thon Hotel Fosnavåg.

Transport
STQ har fastpris avtale med Herøy Taxi.
For mer informasjon om våre hotellavtaler, transportavtale o.l, les her.

Avmelding – Avlysning – Betaling
Avbestilling av kurs må skje senest en uke før kursstart. Ved avbestilling etter 1 uke før kursstart blir kurset belastet med 50 %. Ved avbestilling samme dag som kurs/ikke oppmøte, belastes 100 % av kursavgiften.
– Vi forbeholder oss retten til å avlyse kurs hvis det er færre enn 5 påmeldte, eller på grunn av forhold som ligger utenfor vår kontroll (force majeure). Melding om avlysning som følge av få påmeldte, vil komme innen 5 dager før kursstart vist ikke annet er avtalt

 

Bedriftsinterne kurs
Når flere medarbeidere har behov for opplæring innenfor samme tema, vil vi anbefale å bestille et bedriftsinternt kurs. Alle våre kurs kan arrangeres bedriftsinternt eller vi kan skreddersy egne opplegg som passer deres behov i forhold til innhold, tid og sted.
– For mer informasjon om bedriftsinterne kurs, kontakt oss på tlf: 70 30 11 22 eller e-post: linda@stq.no

Finn ditt kurs

Vi tilbyr dokumentert og sertifisert sikkerhetsopplæring for offshore, skipsfart, industri og bygg/anlegg.