Truck t1 - t4 Grunnkurs modul 2.2 og 3.2

Hensikten med kurset er å gi truckførere en god teoretisk grunnopplæring i sikker bruk av trucker, slik at uhell og ulykker i forbindelse med truckkjøring unngås.

Modul 2.2 -14 timer teoriundervisning.
Modul 3.2 -6 timer grunnleggende praksis.

Kurset retter seg i første rekke mot fremtidige brukere av Truck. Men alle som har befatning med lasthåndtering og truck ved risikoanalyse og arbeidsledelse kan også dra nytte av kurset. Kurset gjennomføres med Norskspråklige lærer og læremateriell i henhold til lovverk og forskrift, samt anerkjente læreplaner for modulbasert opplæring.

Innhold
– Sikkerhetsopplæring, lover, forskrifter
– Trucktyper
– Elektrisk truck – konstruksjon
– Stabilitet
– Dagligkontroll og vedlikehold
– Material og godshåndtering
– HMS
– Riktig bruk av truck
– Teorikurset avsluttes med teoretisk eksamen

Vi holder åpne klasseromskurs på Sunnmøre – i Fosnavåg og i Ålesund, er det flere i bedriften med behov for opplæring holder vi også bedriftsinterne kurs hvor vi sender instruktør til dere. Vi holder generelt kurs i hele Møre og Romsdal fylke, men vi kan også reise til resten av landet ved behov.

Utdanningsforløp truckfører
Truckføreropplæringen består av fire moduler:
– Modul 1.1 Arbeidsmiljø, ansvar og konsekvenser
– Modul 2.2 Løfte- og stablevogner for gods Truck
– Modul 3.2 Grunnleggende praktisk opplæring per truck klasse
– Modul 4.2 Praktisk kjøreopplæring (20 timer per trucktype under fadderopplæring)

Modul 1.1 er felles for maskin, truck og kran. Hvis du kan dokumentere at du har modul 1.1 ifra før som ikke er eldre enn 3 år, kan du starte rett på modul 2.2.

Modul 4.2 kan gjennomføres i bedrift ved bruk av fadderordning. Dersom man ikke har muligheten til det så kan man delta på et av STQ sine praksis kurs. Instruktøren/fadderen skal inneha truckførerbevis og minst 1 års erfaring.

Når man har gjennomført alle moduler for en truck klasse må man ta oppkjøring. Bestått praktisk prøve på truck vil være grunnlag for utstedelse av kompetansebevis for fører av truck.

Viktig informasjon
Prisen gjelder for modul 2.2 og 3.2. Det koster ekstra for modul 1.1, modul 4.2 og oppkjøring. Deltaker må være fylt 18 år.

Praktisk informasjoN

Overnatting
Ved kurs i Fosnavåg har STQ hotellavtale med Thon Hotel Fosnavåg.

Transport
STQ har fastpris avtale med Herøy Taxi.
For mer informasjon om våre hotellavtaler, transportavtale o.l, les her.

Avmelding – Avlysning – Betaling
Avbestilling av kurs må skje senest en uke før kursstart. Ved avbestilling etter 1 uke før kursstart blir kurset belastet med 50 %. Ved avbestilling samme dag som kurs/ikke oppmøte, belastes 100 % av kursavgiften.
– Vi forbeholder oss retten til å avlyse kurs hvis det er færre enn 5 påmeldte, eller på grunn av forhold som ligger utenfor vår kontroll (force majeure). Melding om avlysning som følge av få påmeldte, vil komme innen 5 dager før kursstart vist ikke annet er avtalt

 

Bedriftsinterne kurs
Når flere medarbeidere har behov for opplæring innenfor samme tema, vil vi anbefale å bestille et bedriftsinternt kurs. Alle våre kurs kan arrangeres bedriftsinternt eller vi kan skreddersy egne opplegg som passer deres behov i forhold til innhold, tid og sted.
– For mer informasjon om bedriftsinterne kurs, kontakt oss på tlf: 70 30 11 22 eller e-post: linda@stq.no

Finn ditt kurs

Vi tilbyr dokumentert og sertifisert sikkerhetsopplæring for offshore, skipsfart, industri og bygg/anlegg.