G1 Mobilkran

Kurset gir eleven en god teoretisk innføring i sikker bruk av mobilkran samt god innsikt i prinsippene for mobilkraners konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og bruk.

Kurset gir eleven en god teoretisk innføring i sikker bruk av mobilkran samt god innsikt i prinsippene for mobilkraners konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og bruk.

Grunnkurset består av modul 2.4 og 3.4 som gjennomføres over 5 dager, og avsluttes med en teoretisk prøve.

Innhold
– Krav til kranfører
– Bruksområder
– Ulykker
– Oppbygging
– Kontroll og ettersyn
– Mekanikk
– Bruk og sikkerhetsbestemmelser
– Stabilitet
– Oppstilling og bruk
– Vedlikehold
– Signaler
– Avsluttende prøve

Etter fullført teorikurs og praktisk bruk må deltakeren ha praktisk opplæring på mobilkran. Denne opplæringen kan tas sammen med fadder i egen bedrift 160 timer, eller hos STQ i 80 timer før oppkjøring.

Bestått oppkjøring kvalifiserer til kompetansebevis på:
– G1 mobilkran
– G8 Lastebilkran
– G20 Fastmontert hyd. kran
– C1/C2 Telescop truck

Vi holder åpne klasseromskurs på Sunnmøre – i Fosnavåg, er det flere i bedriften med behov for opplæring holder vi også bedriftsinterne kurs hvor vi sender instruktør til dere. Vi holder generelt kurs i hele Møre og Romsdal fylke, men vi kan også reise til resten av landet ved behov.

Utdanningsforløp kranfører
– Kranføreropplæringen består av fem moduler:
– Modul 1.1 arbeidsmiljø, ansvar og konsekvenser.*
– Modul 2.3 G11 Løfteredskap (stroppe og anhuker).
– Modul 2.4 G1 Mobilkran
– Modul 3.4 Grunnleggende praktisk opplæring G1
– Modul 4.4 Praktisk kjøreopplæring G1

* Modul 1.1 er felles for maskin, truck og kran. Hvis du kan dokumentere at du har modul 1.1 ifra før som ikke er eldre enn 3 år, kan du starte rett på modul 2.3.

Opplæring G11 løfteredskap avsluttes med teoretisk prøve og danner grunnlaget for utstedelse av kompetansebevis.

Modul 4.4 kan gjennomføres i bedrift ved bruk av fadderordning. Dersom man ikke har muligheten til det så kan man delta på et av STQ sine praksis kurs. Når man har gjennomført alle moduler for en kran klasse må man ta oppkjøring. Bestått praktisk prøve kranfører G1, G4, G8 eller G20 vil være grunnlag for utstedelse av kompetansebevis for den aktuelle krantypen.

Viktig informasjon
Prisen gjelder for modul 2.4 og 3.4. Det koster ekstra for modul 1.1, modul 2.3, modul 4.4 og oppkjøring. Deltaker må være fylt 18 år.

Praktisk informasjoN

Overnatting
Ved kurs i Fosnavåg har STQ hotellavtale med Thon Hotel Fosnavåg.

Transport
STQ har fastpris avtale med Herøy Taxi.
For mer informasjon om våre hotellavtaler, transportavtale o.l, les her.

Avmelding – Avlysning – Betaling
Avbestilling av kurs må skje senest en uke før kursstart. Ved avbestilling etter 1 uke før kursstart blir kurset belastet med 50 %. Ved avbestilling samme dag som kurs/ikke oppmøte, belastes 100 % av kursavgiften.
– Vi forbeholder oss retten til å avlyse kurs hvis det er færre enn 5 påmeldte, eller på grunn av forhold som ligger utenfor vår kontroll (force majeure). Melding om avlysning som følge av få påmeldte, vil komme innen 5 dager før kursstart vist ikke annet er avtalt

 

Bedriftsinterne kurs
Når flere medarbeidere har behov for opplæring innenfor samme tema, vil vi anbefale å bestille et bedriftsinternt kurs. Alle våre kurs kan arrangeres bedriftsinternt eller vi kan skreddersy egne opplegg som passer deres behov i forhold til innhold, tid og sted.
– For mer informasjon om bedriftsinterne kurs, kontakt oss på tlf: 70 30 11 22 eller e-post: linda@stq.no

Finn ditt kurs

Vi tilbyr dokumentert og sertifisert sikkerhetsopplæring for offshore, skipsfart, industri og bygg/anlegg.